Dorpshuis Heerde ☰ Menu
Gewoon gastvrij
.... In het theater om de hoek!
Horeca
Zaalverhuur
Theateragenda

Vandaag bij onsBeste theaterbezoeker

Genieten van klassieke muziek, ontroerd raken door zang of lachen met cabaretiers...
Voor het seizoen 21 - 22 is er voor u een afwisselend programma samengesteld.

U kunt bij ons pinnen maar we accepteren helaas geen theater cadeaubon of podium cadeaukaart.
Bij elke voorstelling is een gratis drankje bij de entreeprijs inbegrepen.


Wij  zijn verplicht u te vragen naar uw ID in combinatie met een geldig coronatoegangsbewijs dmv QR codescan, een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud.
 

 Eerder gekochte kaarten voor doorgeschoven voorstellingen blijven geldig maar om organisatorische redenen vervallen de gereserveerde plaatsen en wordt u een alternatieve plaats toegewezen.
(Dit geldt uiteraard niet voor gereserveerde rolstoelplaatsen.)

Voor het laatste nieuws van de theatercommissie verwijzen we u naar onze nieuwsbrief
Ontvangt u deze nog niet dan kunt u zich abonneren via info@theaterdeheerd.nl

Zaterdag - 22-01-2022

Erik Dijkstra en Frank Evenblij | Bureau Sport

Voorstelling vervallen

Het impressariaat van Buro Sport heeft ons laten weten dat de beide heren hun tour een jaar uitstellen.
De theatercommissie heeft dan ook geen andere keuze dan de voorstelling uit het programma te halen.

Degenen die online hun kaarten gekocht hebben krijgen automatisch hun betaalde entreegeld teruggestort.


Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 21,00

Geen plaatskeuze tijdens bestelling

Vrijdag - 04-03-2022

Youp van 't Hek | De laatste ronde

N I E U W E   D A T U M 

Aanvang: 20:15 uur
U I T V E R K O C H T

Op tijd weg van het feestje. Dat was een van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen. Over drie jaar, op zijn zeventigste verjaardag, zet hij geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer ‘De Laatste Ronde!’ langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker als Youp het vertelt.

Deze voorstelling stond eerder op vrijdag 10 december. Uw entrrebewijs blijft uiteraard geldig.

Woensdag - 09-03-2022

Wim Daniels | Literaire avond

Wim Daniëls is schrijver van talloze boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over zeer uiteenlopende onderwerpen. Er is eigenlijk geen onderwerp waar hij géén boek over zou kunnen schrijven, voorzien van inzichtelijke theorieën en in toegankelijke taal. Voor alle doelgroepen: volwassenen, jongeren én kinderen. Daarnaast is hij geregeld te zien op tv, te horen op de radio en hij treedt op in het theater.

In de bestsellers De Lagere School (2017) en De Mulo (2018) schrijft Daniëls over de kleurrijke geschiedenis van het Nederlandse onderwijs. Over de Nederlandse taal raakt hij niet uitgeschreven: wat is het Nederlands eigenlijk, waar komen onze woorden vandaan? In Het dorp (2019) staat de geschiedenis van het dorp centraal. Daarin haalt Daniëls anekdotes aan over zijn eigen geboortedorp, Aarle-Rixtel, en brengt dorpen van weleer en nu tot leven. Alles komt voorbij: de kleine kruideniers, de dorpspolitiek, het café en de dorpsfiguren. Vol humor en nostalgie en een feest der herkenning voor iedere (ex)dorpsbewoner! Wim Daniëls, taalmeester in hart en nieren, schrijft en spreekt op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier. Zodat je na afloop denkt: hoe kan het dat ik al dit moois niet eerder heb geweten?

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 17,00

Geen plaatskeuze tijdens bestelling

Leden van de bibliotheek krijgen € 2,00 korting (alleen bij de balie van de Heerd op vertoon van uw bibliotheekpas)

Vrijdag - 25-03-2022

Ernest Beuving | Caberetesk muziektheater

Skoren!

Ernest Beuving leert je in 'Skoren!' hoe je jezelf als scorende winnaar kunt leren zien, ook als de werkelijkheid niet meewerkt. Zo is hij na zijn zevende rijexamen in één keer geslaagd.

"En brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je kop krijgt? Jazeker! Dan heb je geluk dat het paard er niet meer aan vast zat". Met dit soort bevrijdende redenaties verlaat iedereen de zaal als een succesvolle levenskunstenaar. Alleen de carrierecoaches moeten oppassen: "Want als die echt zo goed zijn in hun vak, waarom zijn ze zelf dan niet verder gekomen?"

'Skoren!' is het tweede cabareteske muziektheaterprogramma van Ernest Beuving in 'De Bende van Beuving'; samen met zijn band en natuurlijk weer in samenwerking met koor uit Heerde. Vorig seizoen stond hij nog in De Heerd met zijn succesvolle en uitverkochte voorstelling 'So long Cohen' over Leonard Cohen.

In 'Skoren!' brengt Beuving veel humor, heerlijke typetjes, imitaties, persiflages, en mooie liedjes (o.a. een vertolking van Heroes van David Bowie, waarbij het koor prachtig meezingt). Tussen de liedjes door liggen ook de koorleden onder de stoel. De Bende bestaat naast Beuving uit 4 topmuzikanten, enkelen van hen speelden o.a. bij Robert Long, Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper.

Ernest Beuving stond 8 shows in het theater als Ernesto in: Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers (inderdaad de broer van...). De Telegraaf noemde hen ooit: "het best bewaarde theatergeheim van Nederland!" Hij schreef hiervoor de meeste teksten en de muziek.

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 21,00

Geen plaatskeuze tijdens bestelling

Met 4 muzikanten en korenvereniging Music4all o.l.v. Marten van der Worp

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door PM ondernemend