Dorpshuis Heerde ☰ Menu
Gewoon gastvrij
.... In het theater om de hoek!
Horeca
Zaalverhuur
Theateragenda

Vandaag bij onsBeste theaterbezoeker

Genieten van klassieke muziek, ontroerd raken door zang of lachen met cabaretiers...
Voor het seizoen 21 - 22 is er voor u een afwisselend programma samengesteld.

U kunt bij ons pinnen maar we accepteren helaas geen theater cadeaubon of podium cadeaukaart.
Bij elke voorstelling is een gratis drankje bij de entreeprijs inbegrepen.

Bij de opzet van dit programma, zijn we ervan uitgegaan, dat er geen corona gerelateerde beperkingen meer gelden.
Eventuele noodzakelijke aanpassingen worden vermeld in onze nieuwsbrief en nieuws- en advertentieblad de Schaapkooi. Eerder gekochte kaarten voor doorgeschoven voorstellingen blijven geldig maar om organisatorische redenen vervallen de gereserveerde plaatsen en wordt u een alternatieve plaats toegewezen.
(Dit geldt uiteraard niet voor gereserveerde rolstoelplaatsen.)

Voor het laatste nieuws van de theatercommissie verwijzen we u naar onze nieuwsbrief
Ontvangt u deze nog niet dan kunt u zich abonneren via info@theaterdeheerd.nl

Vrijdag - 10-12-2021

Youp van 't Hek | De laatste ronde

Nadere informatie binnenkort

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 23.00

Kaartverkoop vanaf zaterdag 6 november om 10:00 uur

Zaterdag - 22-01-2022

Erik Dijkstra en Frank Evenblij | Bureau Sport

Twee sportfanaten nemen u mee naar hun eigen sportuniversum. Waar het plezier voorop staat. Waar de zin van de onzin wordt gescheiden en waar de mooiste, maar zeker ook de meest bizarre sportverhalen aan bod komen.

Al meer dan tien jaar maken Frank en Erik Bureau Sport. Meer dan tien jaar leven ze mee met de grootste overwinningen en de zwaarste verliezen. Verzamelen ze verhalen die ze vanavond graag met u delen. Verhalen die hen persoonlijk het meest raakten. Over bijzondere ontmoetingen met hun (jeugd)helden, over hoe hun beeld van een sporter soms radicaal veranderde na een interview.
Ook bent u getuige van een stevig interview in 'De Verhoorwagen'. De presentatoren leggen een bekende sporter het vuur aan de schenen, waardoor u aan het einde van de avond misschien wel meer over deze sporter weet dan u lief is. En natuurlijk mag het beproefde onderdeel 'Meedoen met...' niet ontbreken waarin een bekende sportman/vrouw Frank en Erik de fijne kneepjes van het vak leert.
Reken op een interactieve avond totaaltheater boordevol humor. Maar let op: geen flauwekulletjes! Frank Evenblij en Erik Dijkstra maken sinds 2009 Bureau Sport voor televisie. De actualiteit volgend ontstonden er al snel verschillende Bureau varianten: Bureau Rio, Bureau Marokko, Bureau Vooroordeel, Bureau Sport Vrouwen, Bureau Korea en Bureau Sport: WK Daklozen. In 2017 werd het programma uitgebreid met een theatertournee en een wekelijkse uitzending op Radio1.

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 21,00

Geen plaatskeuze tijdens bestelling

Woensdag - 09-03-2022

Wim Daniels | Literaire avond

Wim Daniëls is schrijver van talloze boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over zeer uiteenlopende onderwerpen. Er is eigenlijk geen onderwerp waar hij géén boek over zou kunnen schrijven, voorzien van inzichtelijke theorieën en in toegankelijke taal. Voor alle doelgroepen: volwassenen, jongeren én kinderen. Daarnaast is hij geregeld te zien op tv, te horen op de radio en hij treedt op in het theater.

In de bestsellers De Lagere School (2017) en De Mulo (2018) schrijft Daniëls over de kleurrijke geschiedenis van het Nederlandse onderwijs. Over de Nederlandse taal raakt hij niet uitgeschreven: wat is het Nederlands eigenlijk, waar komen onze woorden vandaan? In Het dorp (2019) staat de geschiedenis van het dorp centraal. Daarin haalt Daniëls anekdotes aan over zijn eigen geboortedorp, Aarle-Rixtel, en brengt dorpen van weleer en nu tot leven. Alles komt voorbij: de kleine kruideniers, de dorpspolitiek, het café en de dorpsfiguren. Vol humor en nostalgie en een feest der herkenning voor iedere (ex)dorpsbewoner! Wim Daniëls, taalmeester in hart en nieren, schrijft en spreekt op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier. Zodat je na afloop denkt: hoe kan het dat ik al dit moois niet eerder heb geweten?

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 17,00

Geen plaatskeuze tijdens bestelling

Leden van de bibliotheek krijgen € 2,00 korting (alleen bij de balie van de Heerd op vertoon van uw bibliotheekpas)

Vrijdag - 25-03-2022

Ernest Beuving | Caberetesk muziektheater

Skoren!

Ernest Beuving leert je in 'Skoren!' hoe je jezelf als scorende winnaar kunt leren zien, ook als de werkelijkheid niet meewerkt. Zo is hij na zijn zevende rijexamen in één keer geslaagd.

"En brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je kop krijgt? Jazeker! Dan heb je geluk dat het paard er niet meer aan vast zat". Met dit soort bevrijdende redenaties verlaat iedereen de zaal als een succesvolle levenskunstenaar. Alleen de carrierecoaches moeten oppassen: "Want als die echt zo goed zijn in hun vak, waarom zijn ze zelf dan niet verder gekomen?"

'Skoren!' is het tweede cabareteske muziektheaterprogramma van Ernest Beuving in 'De Bende van Beuving'; samen met zijn band en natuurlijk weer in samenwerking met koor uit Heerde. Vorig seizoen stond hij nog in De Heerd met zijn succesvolle en uitverkochte voorstelling 'So long Cohen' over Leonard Cohen.

In 'Skoren!' brengt Beuving veel humor, heerlijke typetjes, imitaties, persiflages, en mooie liedjes (o.a. een vertolking van Heroes van David Bowie, waarbij het koor prachtig meezingt). Tussen de liedjes door liggen ook de koorleden onder de stoel. De Bende bestaat naast Beuving uit 4 topmuzikanten, enkelen van hen speelden o.a. bij Robert Long, Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper.

Ernest Beuving stond 8 shows in het theater als Ernesto in: Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers (inderdaad de broer van...). De Telegraaf noemde hen ooit: "het best bewaarde theatergeheim van Nederland!" Hij schreef hiervoor de meeste teksten en de muziek.

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 21,00

Geen plaatskeuze tijdens bestelling

Met 4 muzikanten en korenvereniging Music4all o.l.v. Marten van der Worp

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door PM ondernemend

Woensdag - 06-04-2022

Guido Weijers | Theatercollege

U I T V E R K O C H T

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes.
Stop met mindfulness, yoga of meditatie!
Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk.
Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? Weijers volgde Masterclasses over 'geluk' aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk.
We beloven geen 'cabaret'. Wel garanderen we dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.

Aanvang 20.15 uur
Entree: € 25,00