Dorpshuis Heerde ☰ Menu
Gewoon gastvrij
.... in de huiskamer van Heerde!
Vraag naar de mogelijkheden
Horeca
Zaalverhuur
Theateragenda

Vandaag bij ons


VINED
Aanvang: 09:30 uur. (Gymlokaal)

Wereldwijs
Aanvang: 12:45 uur. (Gymlokaal)

Music 4 All
Aanvang: 13:00 uur. (Theaterzaal)

Music 4 All - geannuleerd
Aanvang: 18:00 uur. (Lounge)

SDG - geannuleerd
Aanvang: 18:00 uur. (Theaterzaal)

TopTaal - geannuleerd
Aanvang: 18:45 uur. (MFA Zaal 1)

Bridgeclub `t Posthuus - geannuleerd
Aanvang: 19:00 uur. (MFA Zaal 2)

Bridgeclub `t Posthuus - geannuleerd
Aanvang: 19:00 uur. (MFA Zaal 3)

Lofzang - geannuleerd
Aanvang: 19:00 uur. (Gymlokaal)

Wilhelmina best. verg. - geannuleerd
Aanvang: 20:00 uur. (Niet gespecificeerd)Henk en Annie al 12,5 jaar het gezicht van het Dorpshuis

Het begon allemaal met een advertentie in de krant waarin nieuwe beheerders werden gezocht voor het Dorpshuis in Heerde

Henk en Annie al 12,5 jaar het gezicht van het Dorpshuis

Henk en Annie Roke bedachten zich geen seconde en solliciteerden naar de baan van Emmy en Wim Marskamp. "Ik zat altijd al in de horeca", legt Annie uit. "Ik hielp in het Dorpshuis af en toe met recepties". Henk was op dat moment werkzaam in de logistiek.
Toen we de oproep zagen was het niet moeilijk: "We wisten meteen, dat willen we!".
Daarnaast hadden ze al langer de wens om samen in de horeca aan de slag te gaan. Voor de logistiek werkte Henk ruim 21 jaar bij een grote slagerij.
"Het bedrijf ging failliet en wij zijn indertijd al bezig geweest om iets voor onszelf te beginnen op het gebied van horeca".Annie werkte in het begin niet fulltime bij het Dorpshuis. "Ik werkte nog bij Langhenkel en de Keet. Daar heb ik 13 jaar gewerkt. Ik werkte vanaf mijn zestiende al in de horeca. Begonnen in de Ossenstal met het afruimen van tafeltjes."

Natuurlijk heeft het echtpaar veel meegemaakt in die 12,5 jaar. Zo vertelt Annie over Philip Freriks. "Hij vroeg waar de artiesteningang was en ik zei dat hij wel door de keuken kon. Hij kwam met zijn fiets en zijn spullen door de keuken heen!".
In die 12,5 jaar is de bouw van de Heerd waarin het nieuwe Dorpshuis gevestigd is, een hele kluif geweest. "Het seizoen 2013 hebben we hier nog afgemaakt maar daarna zaten we in de Rhijnsberg. Het theater heeft doorgedraaid in de Noordgouw en in de kerk aan de Julianalaan werden de koffieconcerten gehouden. We moesten alles meenemen. Heineken kwam bij ons thuis lossen". verteld Henk lachend.

Met een koelaanhanger ging het echtpaar vervolgens op pad. De ontwikkeling van het nieuwe Dorpshuis hebben we van dichtbij meegemaakt. "Vanaf de keuze van de architect. Het was heel veel vergaderen. Het was een leuke ervaring."Het is dan ook met een klein beetje weemoed dat ze terug denken aan het oude gebouw. "Ja, het was wel een moment. Het was, moet je je voorstellen, als ons huis." De bibliotheek, Cultuurplein noord-Veluwe, Kristal, Parkschool, Wereldwijs, Hummelhuis, Jongerenwerk en de tafeltennisvereniging Vined: allen zijn ze nu gevestigd aan de van Meurslaan 3 in Heerde. "De verenigingen hebben allemaal meegeholpen met verhuizen." Maar het was een drukke tijd: We konden bijna ons bed hier neerzetten." Ook de opening met Koning Willem-Alexander was bijzonder. "Leuk om mee te maken." 
Annie legt uit:"het is heel anders nu. Je hebt nu altijd mensen om je heen. We hebben veel aanloop. En als er wat is komen ze bij Henk. "Sinds het nieuwe onderkomen is het Dorpshuis veel vaker in gebruik. "We hebben dit jaar wel veertig optredens in het theater! , zegt hij trots.

Bron: Nieuws- en advertentieblad de Schaapskooi | Geplaatst 30 september 2015